هنرهشتم واسطه تلاشهای بانوان حوزه روابط عمومی
به گزارش کارکادو خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ یادداشت
لیلا نوری
«اواخر سال ۹۴ در حالیکه مدیرم تصمیم گرفت پروژه ای مسکوت با مبحث همایش زن وروابط عمومی را در جامعه ای مردسالارانه به اجرا درآورد هنوز با تناقض و تردید مواجه بود اما به قول خودش به یک دلیل که این پروژه با روحیه مطالبه گری من می تواند جامه عمل بپوشد متقاعد شده بود.
علل گوناگونی به علت ارتباط تنگاتنگ با جامعه روابط عمومی کشور من را برای انجام این پروژه مصمم می کرد. آن روزگاران اکثریت مدیران روابط عمومی را آقایان تشکیل می دادند و دیدگاه مثبتی برای اجرای این پروژه نبود و عدم احتیاج به این برنامه و علی السویه بودن این مورد از زبان آنها شنیده می شد.
اما گویا مدیرم درست تشخیص داده بود در واقع هر چه پیش می رفتم مخالفت و محدودیتهای بوجود آمده عطش من را برای اجرای این امر بیشتر می کرد. بر مبنای صدمه شناسی که احتیاج به پژوهش و جامعه آماری نداشت، و کافی بود نشست کوتاه با چند مدیر روابط عمومی آقا و کارشناسان ذیربط آنان در حوزه روابط عمومی داشت پای درد و دل بانوان این حوزه شامل اساتید عالی رتبه دانشگاهی مدیران روابط عمومی وزارت خانه و یا بخش خصوصی نشست و متقاعد به اجرای این پروژه شد.
تا آنجایی که کمیته ی علمی این همایش از میان همین قشر منتخب شد و در جلسات مختلف به دستاوردهای سازنده در تمام بخشهای روابط عمومی منجر گردید.
با هدف تبیین فعالیتهای چشم گیر بانوان به شرط دیده شدن و این که این باور ایجاد شود بانوان در این عرصه بسیار توانمند بوده و چه بسا در کنار مدیران ارشد حتی در سطوح وزارتی باوجود بن بست های فرهنگی و نگاه مردسالارانه خوش درخشیدند و شایسته ارتقا در گسستهای مدیریتی می باشند.
مباحث بسیار کاربردی در جهت رفع مشکلات موجود عنوان شد، تا حدودی این باور در میان بانوان حوزه روابط عمومی بوجود آمد آنچه سازمان آنها را در بین افکار عمومی تعریف کرده بخشی را مدیون تلاشهای آنها بوده است. آنچه خستگی را می زداید زیبایی اثر به جا مانده است.
از آن سالها تا به امروز با عنایت به تلاش و انگیزه ای بدون آخر بانوان روابط عمومی را در جایگاه و پستهای مدیریتی چه در بخش خصوصی، دولتی و در کرسی های دانشگاه در صفوف موازی با فرهیختگان ذکور این خانواده عظیم به چشم شاهدیم.
به واسطه تغییر بینشها و بیناتر شدن دیده ها و شناخت خود بانوان از توانمندیهای بالقوه در مواجه شدن با دانشی که در این عرصه به کار گرفته اند ولی عدم خود باوری و غالب بودن نگاه مردسالارانه اجازه شکوفایی به آنها نداده بود را نرم نرم به نمایش می گذاشتند.
نیم قرن در این عرصه زمانی است کافی برای فرهنگ سازی و حفظ ارزشها و آنچه برای آن کوشیده ایم. از هر درختی به اندازه ریشه محکم، تعداد سالهاو قدمت و تنومندی شاخه ایش انتظار ایجاد میشود.
انجمن روابط عمومی ایران تنومندترین درخت این حوزه با شاخه های قوی که اساتید وزین آن می باشد جشن نیم قرن تاسیس و ۳۰ سال تلاش مستمر خودرا به همراه خانواده روابط عمومی جشن گرفت افسوس در این روز مبارک نیمی از جمعیت این خانواده را گله مند کرد.
بانوان حوزه روابط عمومی که از اساتید دانشگاهی و مدیران عالی رتبه و کارشناسان این حوزه که خود در عین دعوت میزبان هم محسوب میشدند طعم غریبی و عدم حضور را در مراسم چشیدند. تمامی گزارشات این نیم قرن حاصل عملکرد آقایان، حضور پر رنگ آنها در عرصه های مدیریتی و موثر به معرض نمایش گذاشته شد. برای لحظه ای طالبان در این مراسم ظهور کرده بود و حتی هدایای تقدیمی با انتخاب کاربری مردانه کمربند و بن کارت خرید کت و شلوار مردانه برنامه ریزی شده بود.
با عنایت به تذکرات بانوان مجری محترم از حضور بانوان در مراسم قدردانی کرد و برای لحظه ای گویا خدا زن را آفرید. مجدد سوال سالیان پیش این که جایگاه بانوان محترم حوزه روابط عمومی کجا تعریف شده است؟ ذهن مرا مشغول کرد شاید نیاز باشد انجمن روابط عمومی ایران این دفعه مجری پروژه زن و روابط عمومی بوده و اصلی ترین وظیفه خود و رسالتش که فرهنگ سازی در تمام امور می باشد را اینبار با مبحث ترمیم نگاه مردسالارانه و ارتقا جایگاه و تلاش بانوان روابط عمومی را احیاء کند.»
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب